Door gebruik te maken van deze website of door op 'Accepteer' te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies.
+ U bent niet ingelogd: Inloggen

Boom-psychiatrie-tijdstroom.logo

E-learning

Nieuw
Elearn_os

Geaccrediteerde e-learning Ontwikkelingsstoornissen op volwassen leeftijd


Bram Sizoo, Jacob Vorstman, Jannelien Wieland, Karlijn Vermeulen, Patricia van Wijngaarden, Pieter Jan Carpentier, Wouter Staal

Bestel hier en begin direct!

In deze module staan de ontwikkelingsstoornissen ADHD, autismespectrumstoornissen en de verstandelijke beperking centraal. De focus van de module ligt op de diagnostiek van deze ontwikkelingsstoornissen op volwassen leeftijd. Daarnaast bevat de module verdiepingsonderdelen waar u meer kunt leren over de invloed van genetica en gender, het maatschappelijke debat en de verstandelijke beperking. Kinderen met een ontwikkelingsstoornis worden volwassen. Deze vroege stoornissen kennen een hoge mate van persistentie, al zal de (klinische) presentatie in de loop van de ontwikkeling veranderen. Het is belangrijk voor u als psychiater/psycholoog voldoende kennis te hebben over deze stoornissen en hun (klinische) presentatie in de volwassenheid, om zo de stoornissen goed te herkennen en te behandelen.

Praktische informatie
€ 150,-
Het volgen van deze e-learningmodule duurt ongeveer 6 uur
6 accreditatiepunten (NVvP)
5 accreditatiepunten (FGzPt)
6 accreditatiepunten (Eerstelijnspsychologie NIP)

Ga naar de e-learning.

Nieuw
Elearn_vgt

Geaccrediteerde e-learning Verbindende Gesprekstechniek


Jules Tielens

Bestel hier en begin direct!

In deze e-learning vertelt en demonstreert psychiater Jules Tielens hoe je wel contact kunt krijgen en houden met deze ernstig getroffen mensen. Hij noemt deze techniek Verbindende Gesprekstechniek. Want succes in de behandeling van deze mensen ligt aan de kwaliteit van het contact.
De e-learning is volledig gebaseerd op ervaringen uit de praktijk, heeft veel elementen van Motiverend Interviewen en geeft praktische tips en heldere uitgangspunten. Een module die je leert om te stoppen met ruziemaken met deze mensen en zelfs te stoppen met het gebruiken van argumenten om hen te overtuigen. De e-learning is bedoeld voor iedereen die met psychotische mensen omgaat.

Praktische informatie
€ 150,-
Het volgen van deze e-learningmodule duurt ongeveer 4 uur
3 accreditatiepunten (NVvP)
4 accreditatiepunten (Verpleegkunig Specialisten Register)
3 accreditatiepunten (Eerstelijnspsychologie NIP)
5 accreditatiepunten (Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals)

Ga naar de e-learning.

Elearn_bp

Geaccrediteerde e-learning bipolaire stoornissen


Ralph Kupka, Anja Stevens, Manon Hillegers, Annemieke Dols

Tijdelijk introductie-aanbod van € 150,- (i.p.v. € 195,-) !

Deze e-learningmodule gaat over de farmacotherapeutische behandeling van bipolaire stoornissen. De behandeling van mensen met een bipolaire stoornis vergt creativiteit, tact, doortastendheid, flexibiliteit, een goede timing en een voortdurende afstemming op de mogelijkheden en behoeften van de individuele patiënt. De nieuwe Multidisciplinaire richtlijn bipolaire stoornissen (april 2015) geeft u daarbij houvast. Deze e-learningmodule leidt u aan de hand van videolectures en casuïstiek langs de belangrijkste farmacotherapeutische onderdelen van de richtlijn. In zes afleveringen wordt ingegaan op de behandeling van acute manie en bipolaire depressie, de onderhoudsbehandeling, de somatische aspecten van de behandeling, de kinderwens en zwangerschap van vrouwen met een bipolaire stoornis en de behandeling van kinderen, adolescenten en ouderen met een bipolaire stoornis. In elke aflevering komen een aantal veelvoorkomende beslismomenten en dilemma’s voorbij. In de e-learningmodule leert u hoe de richtlijn helpt om deze klinische situaties volgens de laatste inzichten op te lossen.

Opzet
Deze e-learningmodule start met een entreetoets. Hiermee test en activeert u uw voorkennis. Vervolgens begint u met de eerste aflevering. Er zijn zes afleveringen van 30-45 minuten. De afleveringen doorloopt u in een vaste volgorde. Elke aflevering bevat korte videolectures en casuïstiek. In de casuïstiek worden u telkens veelvoorkomende beslismomenten en dilemma’s voorgelegd die u met behulp van de richtlijn oplost. Wanneer u alle afleveringen heeft doorlopen, kunt u de eindtoets maken. De eindtoets bestaat uit 20 meerkeuzevragen en duurt maximaal 45 minuten. Bij een minimale score van 70% heeft u de toets gehaald en daarmee de e-learningmodule succesvol afgerond. U heeft drie pogingen om te slagen voor de eindtoets. Wanneer u de eindtoets heeft ingevuld wordt u gevraagd om de evaluatie van deze e-learningmodule in te vullen.

Praktische informatie
€ 150,- (tijdelijk introductie-aanbod i.p.v. € 195,-)
6 afleveringen van ± 45 minuten
6 accreditatiepunten (NVvP)
6 accreditatiepunten (Verpleegkunig Specialisten Register)
4,5 accreditatiepunten (Eerstelijnspsychologie NIP)
4 accreditatiepunten (FGzPt)

Ga naar de e-learning.

Artikel toegevoegd


is in uw winkelmand geplaatst.

Verder winkelen?

Nu bestellen